Lara Elzas

Advocaat

Lara Elzas is advocaat bij bureau Brandeis. Zij specialiseert zich in het (Europees) mededingingsrecht en sectorspecifieke regulering.

Lara heeft ruime ervaring met alle facetten van het (Europees) mededingingsrecht, waaronder het (eerste en tweede fase) concentratietoezicht, kartels en misbruikzaken. Ook heeft Lara specifieke kennis van de Wet Markt & Overheid, de ‘Platform-to-Business’ verordening en de Wet veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames (Wet Vifo).

Voordat zij zich aansloot bij bureau Brandeis, was Lara werkzaam als senior jurist bij de directie Mededinging van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Zij werkte daar aan uiteenlopende complexe mededingingsrechtelijke zaken in verschillende sectoren (zoals media, digitaal, retail, landbouw, vervoer en de haven). Zij heeft daarbij ruime ervaring opgedaan in het adviseren over en het analyseren van mededingingsvraagstukken, het voeren van marktgesprekken, verhoren en invallen (dawn raids) van de ACM.  Lara verrichte ook veel internationale werkzaamheden. Zo nam zij onder meer deel aan de expertisegroep kartels van het European Competition Network (ECN).  Lara is een aantal maanden gedetacheerd geweest bij de Europese Commissie waar zij bij Directorate-General Competition gewerkt heeft aan een omvangrijke tweede-fase concentratiezaak in de staalindustrie en een internationaal kartelonderzoek.

In 2020 behaalde Lara de Grotius specialisatieopleiding Mededingingsrecht (Cum Laude). In 2015 behaalde Lara de Master Europees Recht en de Master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast nam zij deel aan het Honoursprogramma voor Masterstudenten van de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie was zij onder meer actief bij Mordenate, een studievereniging voor de beste studenten van de Leidse juridische faculteit. Ook studeerde zij een half jaar aan Universitat de Barcelona en liep zij stage bij een vooraanstaand advocatenkantoor op de sectie (Europees) mededingingsrecht.

Meer artikelen Journal Lara
Naar
boven