Jade Versteeg

Senior Advocaat

Jade Versteeg is advocaat bij bureau Brandeis. Zij specialiseert zich in het Europees mededingingsrecht en sectorspecifieke regulering.

Jade heeft ruime ervaring met alle facetten van het (Europees) mededingingsrecht, waaronder (tweede-fase) concentratiemeldingen, kartels en misbruikzaken. Daarnaast adviseert Jade geregeld over samenwerkingen, informatie-uitwisseling, distributiesystemen en heeft specifieke kennis van duurzaamheidsafspraken en FDI/Wet Vifo. Jade staat ondernemingen bij in zowel Europese als nationale bestuursrechtelijke procedures, alsmede civiele procedures op het gebied van mededingingsrecht en (follow-on) kartelschade.

De werkzaamheden van Jade richten zich voor een belangrijk deel op (gereguleerde) markten zoals telecom, media, transport en mobiliteit almede de sportsector en de reisbranche. Binnen haar werk kent Jade een bijzondere interesse voor data en toegangsvraagstukken, onder meer in digitale platformmarkten. Zo heeft Jade specifieke expertise als het gaat om (economische) regulering, waaronder telecom, netneutraliteit, PSD2 en DMA. Jade treedt regelmatig op als counsel’s counsel voor mededingingsrechtelijke en reguleringsvragen, bijvoorbeeld in het kader van overnames en joint ventures.

In 2015 behaalde Jade de master European Competition Law and Regulation aan de Universiteit van Amsterdam (cum laude). Tijdens en na haar studie liep zij onder andere stage bij een vooraanstaand internationaal advocatenkantoor en bij de Directie Mededinging van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Voordat zij zich aansloot bij bureau Brandeis, was Jade werkzaam als advocaat bij Maverick Advocaten.

Relevante ervaring:

  • Bijstaan van fuserende partijen en derde partijen in complexe (tweede fase) meldingstrajecten bij de Europese Commissie en de ACM zoals KPN/YoufoneBooking/Etraveli, PostNL/SanddSanoma/Iddink, NS/GVB/HTM/RET JVT-Mobile/Tele2Ziggo/Liberty Global en Vodafone/Ziggo JV.
  • Bijstaan van fuserende partijen in FDI-zaken, waaronder meldingstrajecten bij het BTI.
  • Vertegenwoordigen van schaatsers en de Europese atletenvereniging als klagers en incidenteel appellanten in de (hoger) beroepsprocedure bij het Gerecht en Hof van Justitie tegen het Commissiebesluit International Skating Union.
  • Optreden voor gedupeerden in follow-on schadezaken, onder meer tegen banken (Forex-kartel) en techbedrijven (Google Shopping).
  • Bijstaan van verschillende reisagenten in de reisbranche in (civiele) geschillen met touroperators en in consumentenrechtzaken bij de ACM, waaronder de Prijsvrij/Corendon-zaak bij het Hof Amsterdam.
  • Local counsel voor mededingingsrechtkantoren buiten Nederland in verschillende kartelzaken bij de ACM en FDI-zaken.
  • Vertegenwoordigen van diverse ondernemingen in de telecom, media- en postsector rondom marktanalysebesluiten van de ACM en het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) en in beroepsprocedures bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).
  • Bijstaan van Eredivisie Media & Marketing (Fox Sports) als derde partij in een beroepsprocedure van KPN en CAIW naar aanleiding van een besluit van de ACM over de exploitatie van de Eredivisie voetbalwedstrijden.
  • Assisteren van fintechbedrijven op het gebied van het Europees mededingingsrecht, PSD2 en interchange fee regulering.
  • Vertegenwoordigen van diverse OV-bedrijven en mobiliteitsdienstenaanbieders in verschillende procedures, bijvoorbeeld naar aanleiding van de publieke consultatie rondom het advies van ACM inzake de OV-betaalmarkt.

 

 

Meer artikelen Journal Jade
Naar
boven