Litigation boetiek bureau Brandeis opent Parijs kantoor met focus op kartelschade geschillen.

bureau Brandeis
26 feb 2021

Vandaag heeft bureau Brandeis haar kantoor in Parijs geopend. In de gehele EU nemen collectieve acties op vele gebieden toe, met name op het gebied van kartelschadezaken. Bureau Brandeis is al jaren actief op dit gebied en op andere gebieden van litigation, met een duidelijke voorkeur voor de challenger. Het heeft nu zijn krachten gebundeld met de doorgewinterde Franse antitrustadvocaten Marc Barennes, Sarah Subrémon, David Reingewirtz en Philippe Zeller om zo toegang tot de Franse markt te vergroten en haar netwerk van procesfinanciers en andere experts uit te breiden. Het kantoor van bureau Brandeis Paris is gevestigd op Rue de Penthièvre, 4  in het hart van de Parijse zakenwijk.

bureau Brandeis Paris is de eerste Europese litigation boetiek in Frankrijk die focust op het bijstaan van ondernemingen, overheidsinstanties en anderen die schade hebben geleden door inbreuken op het mededingingsrecht. Andere gebieden van high stake litigation zullen te zijner tijd worden toegevoegd.

De oprichters van bureau Brandeis Paris: “We zijn verheugd om dit kantoor op te kunnen zetten en samen met onze Amsterdamse collega’s te streven naar gerechtigheid en compensatie voor grote groepen slachtoffers van kartels.”

Hans Bousie, partner van bureau Brandeis Amsterdam op het gebied van kartelschade: “Cliënten willen dat deze zaken worden uitgeprocedeerd op de beste plek, of dat nu in Amsterdam is of elders. Met de opening van bureau Brandeis Parijs zetten we een belangrijke stap om een meer pan Europees geschillenbeslechtingskantoor te zijn, met unieke toegang tot financiering voor onze cliënten. Wij zijn zeer verheugd dat Marc, Sarah, David en Philippe een kantoor openen in Parijs. Wij delen dezelfde waarden en werken vanuit de overtuiging dat procederen een middel is om gerechtigheid te verkrijgen. Afgezien daarvan zijn het de aardigste Fransen die je je kunt voorstellen. Wij kijken ernaar uit om met hen samen te werken in kartelschadezaken en andere geschillen”.

bureau Brandeis is in 2014 in Amsterdam opgericht als een boetiek advocatenkantoor en heeft een voorkeur voor de uitdager. bureau Brandeis legt de nadruk op procederen en op (internationale) arbitrage. Wij treden op, vaak samen met andere advocatenkantoren in binnen- of buitenland, voor nationale en internationale bedrijven en andere organisaties, met een voorkeur voor de uitdager. Wij nemen deel aan het maatschappelijk debat.

Marc Barennes was gedurende 15 jaar référendaire bij het Gerecht van de Europese Unie en ambtenaar bij de Europese Commissie (DG Concurrentie), nadat hij zijn antitrustcarrière was begonnen bij een Amerikaans advocatenkantoor in Brussel en Parijs. Hij heeft ook aanzienlijke ervaring opgedaan in private schadevergoedingsacties als senior executive van een antitrustclaim financier in de afgelopen twee jaar.

Sarah Subrémon is voormalig adjunct-rapporteur-generaal van de Franse mededingingsautoriteit en voormalig ambtenaar bij de Europese Commissie (DG Concurrentie) en de Engelse Competition and Markets Authority, waar zij meer dan 15 jaar heeft gewerkt. Zij begon haar loopbaan als antitrustadvocaat in Parijs. Ze sluit zich aan bij  bureau Brandeis Parijs van een antitrustclaim financier waar ze ook een senior executive was.

David Reingewirtz is een antitrust- en allround litigator, Na 8 jaar als antitrustadvocaat te hebben gewerkt bij verschillende bekende Britse en Amerikaanse advocatenkantoren in Parijs, Brussel en Washington, werd David in 2008 benoemd tot Secrétaire de la Conférence du stage, een prestigieuze functie voor Franse litigators. Daarna trad hij toe tot een onafhankelijke litigation boetiek, gespecialiseerd in antitrust, commerciële en strafrechtelijke geschillen.

Philippe Zeller is antitrust- en gereguleerde markten advocaat. Na het behalen van zijn Ph.D. in publiek recht en te hebben gedoceerd op dit gebied aan verschillende rechtenfaculteiten, trad Philippe in dienst bij prestigieuze Amerikaanse en Franse advocatenkantoren in Parijs waar hij o.m. Partner posities bekleedde. Hij is gespecialiseerd in het procederen voor de Franse onafhankelijke administratieve agentschappen en rechtbanken.

Naar
boven