Quote

Familiebedrijven

Familiebedrijven zijn bedrijven die in grote mate worden beheerd door een familie. Familiebedrijven zijn bestaan vaak al generaties lang en kennen hun eigen specifieke kansen en bedreigingen. Bovendien staan er niet alleen zakelijke, maar ook familiebelangen op het spel. In familiebedrijven:

  • is meer dan de helft van het bedrijf in handen van de familie;
  • zijn de beslissingsbevoegdheden met betrekking tot de bedrijfsvoering en de bedrijfsopvolging in handen van de familie;
  • en behoort de meerderheid of ten minste twee leden van het bestuur van de onderneming tot de familie.

Wij begrijpen dat iedere onderneming anders is. Familiebedrijven vormen hierbij een bijzondere categorie. Hoewel rondom familiebedrijven dezelfde geschillen voorkomen als bij andere bedrijven, is de dynamiek vaak heel anders. Wij treden regelmatig op voor betrokkenen bij familiebedrijven in interne geschillen. Soms bestaan er geschillen tussen de familieleden over hoe de vennootschap wordt bestuurd. Soms over hoe het bestuur wordt beloond en of er dividend wordt uitgekeerd. Ook over de strategie of belangrijke beslissingen kunnen conflicten ontstaan. Ook familiebedrijven raken verwikkeld in geschillen met externe partijen. Het kan gaan om leveranciers of afnemers, maar ook om banken of andere financiers.

Omdat de familiebanden in familiebedrijven een zo prominente rol spelen, is het bij geschillen van belang een advocaat te vinden die ervaren is in deze specifieke tak van sport. Een advocaat die begrijpt dat de juiste toon meer dan ooit van belang is. Die doorziet welke belangen op het spel staan. En die tussen al die factoren het belang van de zaak niet uit het oog verliest.

bureau Brandeis heeft een ruime ervaring in geschillen rondom familiebedrijven. Wij houden hierbij steeds voor ogen voor wie wij optreden. De advocaten van bureau Brandeis beschikken over specifieke kennis van het recht en specifieke praktijkervaring met betrekking tot het oplossen van geschillen van en binnen familiebedrijven.Onze specialisten
Familiebedrijven

Naar
boven