Louis Berger

Partner

Louis is partner van bureau Brandeis. De praktijk van Louis richt zich op Corporate & Commercial Litigation.

Louis helpt ondernemingen, instellingen en ondernemers bij (internationale) corporate en commerciële geschillen zoals grote en complexe class actions, kartelschadezaken en contractuele  geschillen. Daarnaast is Louis gespecialiseerd in geschillen rond de onderneming, zoals bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid, insolventie en  aandeelhoudersgeschillen. Eén en ander vaak in een internationale setting, in samenwerking met andere buitenlandse advocatenkantoren en funders. Louis treedt op voor de gewone rechter en in arbitrageprocedures.

Louis heeft een vergaande ervaring als local counsel in multi-jurisdictie geschillen. Dit onderdeel van zijn praktijk betreft complexe en cross border geschillen die in verschillende landen voor rechtbanken en tribunalen worden gebracht.

Louis is in 1997 beëdigd als advocaat en was voorheen werkzaam bij AKD en (als partner) bij Spigt Litigators.

Louis publiceert met enige regelmaat en sprak onder meer als panellid tijdens de door Crowell & Moring georganiseerd paneldiscussie Private Damages Actions in Three Leading European Union Jurisdictions te Washington in 2018. Louis is oprichter en redacteur van Q, de Cartel Damages Quarterly , het periodieke journaal van bureau Brandeis met betrekking tot kartelschadezaken in Nederland, Duitsland en de U.K.

Recente werkzaamheden:
  • Louis was en is betrokken bij diverse class actions en kartelschadezaken, zoals inzake het Aircargo kartel en het Trucks cartel.
  • Louis heeft een in Zwitserland aan de beurs genoteerde onderneming bijgestaan in haar geschil met haar in België genoteerde joint venture partner.
  • Louis is door meerdere oliemaatschappijen betrokken bij cross border litigation zaken.
  • Louis staat regelmatig een van de grootste Nederlands hotelketens bij in commerciële geschillen.
  • Louis staat de curator van de voormalige grootste Nederlandse vleesproducent bij in haar geschil met KPMG.
Meer artikelen Journal Louis
Naar
boven