Erik Hammerstein sluit zich aan bij litigation boutique bureau Brandeis

bureau Brandeis
06 apr 2017

Per 1 april jl. is Erik Hammerstein als senior counsel toegetreden tot de corporate litigation praktijk van bureau Brandeis, onder leiding van Frank Peters en Louis Berger. Zijn specialismen zijn het ondernemingsrecht, corporate governance en procederen daarover. Erik Hammerstein is ruim 35 jaar advocaat, en was voorheen partner bij Höcker, Nauta Dutilh en Allen & Overy, waarvan een tijd in Azië vanuit Jakarta.

Erik Hammerstein over zijn overstap:

‘bureau Brandeis staat voor geschilbeslechting op het hoogste niveau en weinig conflicts. Het doet mij zeer veel deugd mij aan te sluiten bij deze gedreven groep mensen.’

Frank Peters over de komst van Erik Hammerstein:

‘Erik heeft een schat aan ervaring in complexe corporate geschillen en een enorm netwerk. Het is geweldig dat we onze cliënten daarvan kunnen laten meeprofiteren.’

Expertises van Erik Hammerstein

Door de jaren heen heeft Erik Hammerstein ruime ervaring opgedaan in de corporate en financieringspraktijk, en litigation op die gebieden. Erik Hammerstein wordt vaak benoemd door de Ondernemingskamer in lastige enquêteprocedures als onderzoeker of tijdelijk bestuurder. Erik Hammerstein heeft ook als advocaat opgetreden in corporate klassiekers als de overnamestrijd rondom Stork.

Over bureau Brandeis

bureau Brandeis is een litigation boutique in Amsterdam en telt ca. 25 advocaten. Het kantoor procedeert voor ondernemingen en andere organisaties op een breed terrein, met een zwak voor de challenger. bureau Brandeis bundelt een enorme en diverse expertise op het gebied van enquêteprocedures. Zo treden Frank Peters en Louis Berger beiden veel op in enquêteprocedures en is Prof. Paul Geerts, auteur van voor die praktijk hét handboek ‘Enkele Formele Aspecten van het Enquêterecht, aan bureau Brandeis verbonden. Floor Eikelboom zal binnenkort promoveren op het onderwerp onmiddellijke voorzieningen in het enquêterecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en specifieke kennis van de andere kant van de tafel wordt aangedragen door Anita van Wees, thans advocaat en voormalig secretaris van de Ondernemingskamer. De expertise van Erik Hammerstein vormt een waardevolle aanvulling op deze groep.

———
Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

  • Bij vragen, neem contact op met Frank Peters (frank.peters@bureaubrandeis.com, 020 – 760 6505).
  • Een foto van Erik Hammerstein is beschikbaar, evenals een logo van bureau Brandeis.
  • Volg ons op twitter @bureauBrandeis
Naar
boven