Tessel Bossen

Advocaat

Tessel Bossen is als advocaat werkzaam bij bureau Brandeis. Zij specialiseert zich in het media- en intellectuele eigendomsrecht en in (antitrust) schadeclaims.

Tessel adviseert en procedeert in het kader van uiteenlopende geschillen die raken aan de creatieve sector en de wereld van de media en entertainment. Dit doet zij onder meer namens individuele artiesten en auteurs, uitgevers, filmproducenten, platenlabels en (andere) grotere ondernemingen die zich in deze sector bevinden.

Daarnaast houdt Tessel zich bezig met het verhalen van schade namens gedupeerden via (antitrust) schadeclaims. Zo is Tessel onder meer betrokken bij de schadeclaim die namens de Stichting Truck Cartel Recovery is ingediend in het kader van het zogenaamde vrachtwagenkartel. Verder is Tessel betrokken bij (voorgenomen) schadeclaims tegen de grote Tech-giganten zoals Google en Facebook. In dat kader komt haar achtergrond vanuit het informatierecht goed van pas.

Tijdens haar studie ontwikkelde Tessel een sterke interesse voor juridische geschillen binnen de creatieve sector. Zij heeft zich op dit gebied gespecialiseerd door het behalen van een master aan het Instituut voor Informatierecht (IViR). Daarna stuurde zij een semester in de stad waar zij al eerder verliefd op werd; New York (Cardozo Law School). Daarvoor behaalde ze haar bachelor aan de Universiteit van Amsterdam (cum laude) en studeerde ze een semester in Kopenhagen (University of Copenhagen).

Verder heeft Tessel zich gedurende haar studie gefocust op de vaardigheid van het procederen door deel te nemen aan verschillende pleitwedstrijden, waaronder aan een prestigieuze internationale pleitwedstrijd aan de Universiteit van Oxford, de Monroe E. Price Media Law Moot Court. Naast haar studie was Tessel verder werkzaam als buitengriffier bij de rechtbank Amsterdam en als vrijwilliger bij de rechtswinkel Bijlmermeer.

Tessel is één van de redactieleden van het periodieke journaal van bureau Brandeis, Q Class Actions, dat ziet op collectieve acties en kartelschadezaken.

Sinds juni 2018 is Tessel werkzaam bij bureau Brandeis.

Meer artikelen Journal Tessel
Naar
boven