Nathan van der Raaij

Advocaat

Nathan van der Raaij is advocaat-medewerker bij bureau Brandeis. Hij focust zich op de Corporate & Commercial Litigation praktijk.

Nathan staat regelmatig ondernemingen en ondernemers bij in complexe (grensoverschrijdende) geschillen, waaronder in collectieve acties en kartelschadezaken. Daarnaast is Nathan gespecialiseerd in ondernemingsrechtelijke kwesties, zoals bestuurdersaansprakelijkheidszaken en aandeelhoudersgeschillen.

Nathan behaalde zijn master European Law aan de Universiteit van Leiden, met een bijzondere focus op het Europese mededingingsrecht. Voor zijn bachelor studeerde Nathan aan de Vrije Universiteit van Amsterdam waarna hij in Italiƫ aan de Universiteit van Padua een semester internationaal handelsrecht heeft gestudeerd.

In 2013 heeft Nathan een Engelstalige rechtswinkel opgericht. Nathan is een native speaker in het Engels en voorzag expats, internationale studenten en start-ups van juridisch advies in uiteenlopende problemen, variƫrend van consumentenzaken het opstellen van contracten. Nathan draagt als auteur ook regelmatig bij aan het periodieke journaal van bureau Brandeis, Q Class Actions, dat ziet op collectieve acties en kartelschadezaken.

Nathan is sinds juni 2017 werkzaam bij bureau Brandeis.

Recente werkzaamheden:

  • Nathan is betrokken bij diverse collectieve acties en kartelschade zaken, zoals inzake het Dieselschandaal, TikTok en het Trucks cartel.
  • Nathan is namens een charitatieve instelling betrokken bij een complexe multi-jurisdictionele executieprocedure.
  • Nathan heeft met succes een Amerikaanse vennootschap die institutionele beleggers helpt bij het innen van hun vorderingen bij collectieve acties en massaschikkingen bijgestaan in de Fortis-schikking.
Meer artikelen Journal Nathan
Naar
boven