Syb Terpstra

Senior Advocaat

Syb is senior advocaat bij bureau Brandeis met bijna 10 jaar ervaring. Hij weet alles van het intellectuele eigendomsrecht en media- & entertainmentrecht. Syb is een specialist op het gebied van het merkenrecht en ten aanzien van muziekrechten (auteursrecht en naburige rechten). Ook heeft hij uitgebreide ervaring met onder meer reclamerecht, portretrecht en commerciële contracten (zoals licentieovereenkomsten en sponsorovereenkomsten).

Kenmerken en kwaliteiten

Syb is pragmatisch ingesteld. To the point als het kan, gedetailleerd als het moet, maar altijd met oog voor het grotere plaatje. Hij denkt vooral in mogelijkheden, in plaats van risico’s. Syb streeft altijd naar een praktische oplossing, maar als een conflict onvermijdelijk is, staat hij dubbel en dwars achter zijn cliënten.

Cliënten waar Syb voor werkt

Syb werkt veel voor merkhouders in onder meer de tech-, FMCG-, fashion- en mediawereld. Daarnaast is Syb een gerespecteerd entertainmentadvocaat met veel kennis van de muziekindustrie in het bijzonder.

Syb heeft onder meer gewerkt voor cliënten als Amp.Amsterdam, Barong Family, Beverly Hills Polo Club, bunq, CarNext.com, CIVC (Champagne), Dash Berlin, Moksi, Nike, Nivea (Beiersdorf), Pathé, PepsiCo, Roger Federer, Spinnin’ Records, Tiqets en Yellow Claw.

Cliënten en collega-advocaten over Syb

Internationaal gerespecteerde advocaten rankings als WTR 1000, Legal 500 en Managing IP omschrijven Syb onder meer als “rising star” op het gebied van merkenrecht en auteursrecht en als “key lawyer”, “excellent associate” en “recommended” op het gebied van intellectuele eigendomsrechten.

Cliënten en collega-advocaten zeggen in deze rankings over Syb onder meer:

  • has a very sharp mind
  • grasps the most complex subjects
  • goes to great lengths to understand what is best for his clients
  • easily negotiates favourable settlements; but when it comes down to it, he is a fierce litigator
  • represents some of the biggest names in the industry
  • very intelligent, young talent with a great future ahead of him
  • very smart and sharp and at the same time very approachable in his communication

Voordat Syb in 2018 bij bureau Brandeis in dienst trad, werkte hij bijna 5 jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Voor enkele recente werkzaamheden van Syb op het gebied van IE (o.a. merkenrecht en auteursrecht) en entertainment klik hier

 

 

Meer artikelen Journal Syb
Naar
boven