Silvia van Schaik

Silvia van Schaik

Senior Advocaat

Silvia van Schaik is advocaat bij bureau Brandeis, gespecialiseerd in het informatierecht, in het bijzonder e-commerce, platformregulering, het auteursrecht en andere rechten van intellectuele eigendom en privacy.

Silvia is een all-round technologie-advocaat. Haar werk bevindt zich op het snijvlak van het procederen en compliance. Silvia denkt graag mee met haar cliënten om tot een juridisch houdbare, maar tegelijk praktische oplossing te komen. Zij staat zowel grote internationale ondernemingen als kleinere organisaties of particulieren bij. Veelal gaat het om innovatieve producten in de digitale economie die een uitdaging vormen voor de gevestigde orde. Door haar ervaring in zowel de advies- als procespraktijk is Silvia in staat cliënten zowel (pro-actief) te adviseren als bij te staan in procedures.

Silvia is in 2009 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie studeerde ze een half jaar in San Francisco en raakte ze besmet met het “techlaw” virus. In 2015 heeft zij de postdoctorale specialisatieopleiding Informaticarecht aan de Grotius Academie succesvol afgerond.

Voordat zij bij bureau Brandeis begon, werkte Silvia jarenlang in de internationale advocatuur, binnen de IP/TMT teams van CMS en BakerMcKenzie. Daarnaast is Silvia actief binnen de internationale vereniging voor jonge advocaten AIJA (www.aija.org), eerder als President van de IP/TMT Commission en momenteel als Co-Chair van de Human Rights Committee. Hierdoor heeft zij een groot internationaal netwerk. Ook is zij actief binnen verschillende netwerken en informatierecht-verenigingen in Nederland.

Recente werkzaamheden Silvia van Schaik

  • Het bijstaan van The Privacy Collective in de eerste collectieve actie wegens privacy-schendingen onder de WAMCA (tegen Oracle en Salesforce);
  • Het bijstaan van een e-commerce platform in geschillen met verkopers;
  • Het adviseren van een uitgever over auteursrechtinbreuk en vergelijkende reclame.
Meer artikelen Journal Silvia
Naar
boven