Esmee (P.F.M.) Elsenburg is advocaat bij bureau Brandeis. Zij is werkzaam binnen de sectie Corporate en Commercial litigation.
In 2023 behaalde Esmee cum laude haar master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie heeft Esmee een bijzondere belangstelling ontwikkeld voor het burgerlijk recht, met daarbij een specifieke interesse voor contractuele geschillen en financiering- en zekerheidsrechtkwesties. Daarnaast heeft Esmee tijdens haar studie ervaring op gedaan als juridisch medewerkster bij Flinck Advocaten en was zij bestuurslid van Stichting Ad Forum.
Binnen de sectie Corporate en Commercial litigation houdt Esmee zich bezig met ondernemingsrechtelijke en commerciële geschillen. Naast haar werkzaamheden bij bureau Brandeis maakt Esmee onderdeel uit van het bestuur van Stichting Justitia als secretaris voor het jaar 2024/2025.
Joost van Belois is advocaat bij bureau Brandeis en specialiseert zich in het Europese recht en mededingingsrecht.
Joost heeft de master European Law behaald aan de Universiteit Leiden, waar hij ook het Honours College Law heeft gevolgd. Hij schreef zijn scriptie over het beginsel van effectieve rechtsbescherming en individuele toegang tot de Europese Hoven.
In 2023 bereikte hij met zijn team de (regionale) finales van de European Law Moot Court Competition, één van de meest prestigieuze pleitwedstrijden op het gebied van het Europees recht.
Tevens heeft Joost tijdens twee stages in de advocatuur ervaring opgedaan in het mededingingsrecht.
Bram van Eijk is advocaat bij bureau Brandeis. Hij is gespecialiseerd in het informatierecht en grondrechten.
Bram behaalde in 2022 cum laude zijn master staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Tijdens deze master richtte hij zich met name op de raakvlakken tussen digitalisering, data en overheid. Vanuit deze interesse vervolgde hij zijn juridische loopbaan met een master informatierecht aan het Instituut voor informatierecht (IViR), die hij in 2023 afrondde. Zijn masterscriptie schreef hij over het transparantiebeginsel bij het gebruik van persoonsgegevens voor overheidsbesluiten.
Tijdens zijn studie heeft Bram verschillende stages gelopen bij de rechterlijke macht en binnen de advocatuur. Hij is daarnaast werkzaam geweest als gerechtsjurist bij de Rechtbank Amsterdam, waar hij betrokken was bij de voorbereiding van zittingen en het schrijven van uitspraken.
Bente van Kan is advocaat bij bureau Brandeis. Zij is sinds 2023 werkzaam in de praktijk kansspelen, media en telecommunicatie. Bente treedt op in verschillende bestuursrechtelijke procedures, adviseert en procedeert onder meer over schaarse vergunningen, de Wet open overheid en de regels voor reclame en marketing.
Bente rondde in 2023 de master Informatierecht af aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie richtte zij zich in het bijzonder op het intellectuele eigendomsrecht en de aansprakelijkheid van online tussenpersonen. Haar masterscriptie schreef zij over duurzaamheid in het merkenrecht vanuit het perspectief van ‘Upcycling’.
Daarnaast heeft Bente tijdens haar studietijd werkervaring opgedaan bij verschillende juridische kantoren, zowel binnen de advocatuur als het notariaat.
Alexander van Lunteren is advocaat bij bureau Brandeis en gespecialiseerd in het informatierecht.
Tijdens de rechtenstudie ging zijn belangstelling in het bijzonder uit naar het raakvlak tussen recht en maatschappij. In dat kader was hij student-mentor voor andere studenten en verleende hij rechtsbijstand voor de rechtswinkel Clinic. Daarnaast studeerde hij een semester in Washington D.C. (Georgetown Law) en sloot zijn Bachelor aan de Universiteit van Amsterdam cum laude af. Vanuit maatschappelijke interesse in de vrijheid van meningsuiting en het recht op privacy volgde hij de master informatierecht aan het Instituut voor informatierecht (IViR).
Daarnaast verdiepte Alexander zich gedurende zijn studie in de praktijk van de rechtspleging tijdens stages en extracurriculaire programma’s. Zo was hij actief binnen de Amsterdam Law Firm en won hij de Amsterdam Law Trials pleitwedstrijd. Vanuit deze passie bleef hij ook als coach betrokken bij pleitwedstrijden.
Alexander is sinds 2021 werkzaam bij bureau Brandeis.
Kin Foon Liew is werkzaam als advocaat bij bureau Brandeis. Hij specialiseert zich in het oplossen van commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen.
Kin Foon heeft zijn master ondernemingsrecht cum laude afgerond aan de Radboud Universiteit. Vanwege zijn interesse in het financieel recht heeft hij daar tijdens zijn master extracurriculair vakken in gevolgd.
Tijdens zijn studie heeft hij verschillende cursussen burgerlijk recht gegeven aan medestudenten, heeft hij eerstejaars rechtenstudenten begeleid als tutor en was hij als ambassadeur actief voor Mr. Online (een platform voor juristen).
In zijn vrije tijd voorziet Kin Foon Achterhoekers van juridisch advies bij Rechtswinkel Achterhoek.
Lisa Uppelschoten is werkzaam als advocaat bij bureau Brandeis in de praktijk Kansspelen, Media & Telecommunicatie. Ze adviseert cliënten uit deze sectoren onder meer over bestuursrechtelijke procedures, het aanvragen van de benodigde vergunningen en over de regels voor reclame en marketing, waaronder handhavingstrajecten bij toezichthouders als de Kansspelautoriteit, het Commissariaat voor de Media en de Autoriteit Consument & Markt.
In 2021 heeft Lisa haar master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Tijdens haar bachelor Utrecht Law College aan de Universiteit van Utrecht heeft Lisa een semester aan de Ludwig Maximilians-Universität in München gestudeerd. Lisa is sinds 2021 werkzaam bij bureau Brandeis.
Lisa’s focus bij bureau Brandeis ligt met name op de gereguleerde markten. Zij werkt vooral met internationaal geëngageerde klanten, waarbij zij graag pro-actief mee denkt aan een praktische oplossing. Daarnaast gaat zij graag constructief de dialoog aan met verschillende marktpartijen, bijvoorbeeld in procedures met toezichthouders. Recente werkzaamheden van Lisa zijn bijvoorbeeld:
Heb je vragen of wil je graag laagdrempelig een kopje koffie drinken? Neem dan gerust contact op met Lisa.
Anna Sträter is advocaat bestuursrecht bij bureau Brandeis. Zij is werkzaam in de praktijk Kansspelen, Media & Telecommunicatie.
Anna treedt op in verschillende bestuursrechtelijke (handhavings)procedures en adviseert cliënten onder meer over de verdeling en verlenging van (schaarse) vergunningen. Vaak betreft het strategische trajecten, waarbij het politieke veld een rol speelt, zoals de modernisering van de Wet op de kansspelen, de verdeling van radiofrequenties en de toetreding van nieuwe vergunninghouders. Anna adviseert cliënten daarnaast over verschillende compliance vraagstukken en houdt zich bezig met de Wet open overheid.
Anna is in 2020 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, waar zij een master privaatrecht volgde. Zij schreef haar scriptie over deepfakes en de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Tijdens haar studie studeerde zij een half jaar in Rome aan de Luiss Guido Carli Universiteit.
Voordat zij bij bureau Brandeis kwam was Anna werkzaam bij een juridisch advieskantoor, gespecialiseerd in privacy en online reputatiemanagement.
Anna is lid van de Vereniging voor bestuursrecht en de Vereniging voor Media- en Communicatierecht.
Demi van den Berg is advocaat op het gebied van het (Europees) mededingingsrecht en gereguleerde markten. Zij richt zich met name op vraagstukken rondom kartels, verticale (distributie)overeenkomsten, misbruik van machtspositie, fusiecontrole en FDI. Daarnaast adviseert Demi regelmatig over het consumentenrecht en andere aan het mededingingsrecht verwante onderwerpen zoals de Dienstenrichtlijn.
Demi heeft een bijzondere affiniteit met digitale markten en de media-, telecom- , reis- en sportsector. Zij staat cliënten bij in zowel civiele procedures als ten overstaan van de Europese Commissie, de Autoriteit Consument & Markt en andere toezichthouders zoals de Inspectie Leefomgeving en Transport.
Met haar scriptie over de Digital Markets Act rondde Demi in 2021 de master European Business Law aan de Radboud Universiteit Nijmegen summa cum laude af. Tijdens haar studie was Demi geruime tijd werkzaam als buitengriffier bij rechtbank Gelderland en werkte zij als docent Algemene Rechtswetenschap op de Nijmeegse rechtenfaculteit.
In 2019 won Demi de European Law Moot Court Competition. Zij pleitte in dat kader voor de rechters van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg en liep daaropvolgend twee maanden mee in het kabinet van oud Advocaat-Generaal Bobek.
Demi is lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht en de Vereniging voor Investeringstoetsing.
Lara Elzas is advocaat bij bureau Brandeis. Zij specialiseert zich in het (Europees) mededingingsrecht en sectorspecifieke regulering.
Lara heeft ruime ervaring met alle facetten van het (Europees) mededingingsrecht, waaronder het (eerste en tweede fase) concentratietoezicht, kartels en misbruikzaken. Ook heeft Lara specifieke kennis van de Wet Markt & Overheid, de ‘Platform-to-Business’ verordening en de Wet veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames (Wet Vifo).
Voordat zij zich aansloot bij bureau Brandeis, was Lara werkzaam als senior jurist bij de directie Mededinging van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Zij werkte daar aan uiteenlopende complexe mededingingsrechtelijke zaken in verschillende sectoren (zoals media, digitaal, retail, landbouw, vervoer en de haven). Zij heeft daarbij ruime ervaring opgedaan in het adviseren over en het analyseren van mededingingsvraagstukken, het voeren van marktgesprekken, verhoren en invallen (dawn raids) van de ACM. Lara verrichte ook veel internationale werkzaamheden. Zo nam zij onder meer deel aan de expertisegroep kartels van het European Competition Network (ECN). Lara is een aantal maanden gedetacheerd geweest bij de Europese Commissie waar zij bij Directorate-General Competition gewerkt heeft aan een omvangrijke tweede-fase concentratiezaak in de staalindustrie en een internationaal kartelonderzoek.
In 2020 behaalde Lara de Grotius specialisatieopleiding Mededingingsrecht (Cum Laude). In 2015 behaalde Lara de Master Europees Recht en de Master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast nam zij deel aan het Honoursprogramma voor Masterstudenten van de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie was zij onder meer actief bij Mordenate, een studievereniging voor de beste studenten van de Leidse juridische faculteit. Ook studeerde zij een half jaar aan Universitat de Barcelona en liep zij stage bij een vooraanstaand advocatenkantoor op de sectie (Europees) mededingingsrecht.
Nienke de Bruijn is werkzaam als advocaat bij bureau Brandeis. Ze houdt zich bezig met het oplossen van geschillen op het gebied van informatierecht en grondrechten.
Nienke behaalde cum laude haar master Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Vanwege haar affiniteit met het opkomend belang van de online tech-industrie volgde ze daarna een master-minor in International Technology Law. Tijdens haar bachelor aan de Universiteit van Utrecht heeft Nienke een semester Amerikaanse geschiedenis en politiek gestudeerd aan de University of Florida.
Naast haar studie was Nienke al actief in de advocatuur als studerend medewerker en zat zij in de jongerendenktank van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar ze zich focuste op trans-Atlantische relaties. Ze heeft meegedaan aan internationale speech- en lobbywedstrijden aan Oxford en Harvard University en won in dat kader een prijs. Ook heeft Nienke in 2022 eerst de Amsterdamse en daarna de nationale pleitwedstrijden gewonnen.
In haar vrije tijd is Nienke spinninginstructrice bij Rocycle Amsterdam en heeft zij deelgenomen aan de BKB Academie. Nienke is als vrijwilliger betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven, zoals Waaromkiesjij.nl en De Kiesmannen.
Joris Viellevoije is advocaat-medewerker bij bureau Brandeis binnen de sectie Financial Litigation. Hij is een litigator en specialiseert zich in het oplossen van (handhavings)geschillen op het gebied van het financieel toezichtrecht.
Hij is een gedreven advocaat en heeft onder andere affiniteit met:
De Legal500-rankings erkent Joris als een key lawyer en beveelt hem aan voor zaken gerelateerd aan crypto-assets.
Naast zijn werkzaamheden bij bureau Brandeis was Joris in 2023/2024 bestuurslid van Stichting Justitia.
Joris heeft de masterspecialisatie Financieel Recht aan de Radboud Universiteit afgerond met focus op de regulering van de financiële markt. Naast zijn studie heeft hij stage gelopen in de advocatuur en bij De Nederlandsche Bank.
Ook heeft Joris het interdisciplinaire Honoursprogramma van de Radboud Universiteit gevolgd, was hij voorzitter van de studievereniging van de Radboud Honours Academy en studeerde hij aan de Peking University in China, Gujarat National Law University in India en ook aan SBCC in Santa Barbara.
Timo Hieselaar is werkzaam als advocaat bij bureau Brandeis. Hij specialiseert zich in het (Europees) mededingingsrecht.
Tijdens zijn studie ontwikkelde Timo een specifieke interesse voor het Europees economisch recht en het mededingingsrecht in het bijzonder. Hij heeft zich op dit rechtsgebied gefocust door het volgen van de master European Business Law aan de Radboud Universiteit, die hij cum laude heeft afgerond. Zijn scriptie over across-platforms parity agreements is beoordeeld met een 9.
Tevens heeft Timo stages gelopen bij de mededingingsrechtpraktijken van twee vooraanstaande internationale advocatenkantoren. In 2019, heeft hij deelgenomen aan de European Law Moot Court Competition, één van de meest prestigieuze pleitwedstrijden voor Europees recht, waar hij met zijn team de (regionale) finales bereikte.
Daarnaast heeft Timo gewerkt als buitengriffier bij de Rechtbank Arnhem. In die hoedanigheid heeft hij onder meer meegewerkt aan de afhandeling van vonnissen in een massaschadezaak.
Verder is Timo breed maatschappelijk geïnteresseerd en internationaal georiënteerd. Zo heeft hij het interdisciplinair Honoursprogramma aan de Radboud Universiteit gevolgd, waarbij hij kennis van andere vakgebieden heeft opgedaan. In dat kader is hij naar Washington D.C. en New York geweest om onderzoek te doen naar kiezersongelijkheid in de Verenigde Staten. Na de bachelor European Law School in Nijmegen afgerond te hebben, heeft Timo een tweede bachelor op het gebied van English European Law (cum laude) behaald aan de Nottingham Trent University in het Verenigd Koninkrijk.
Minke Gommer is advocaat bij bureau Brandeis. Zij is gespecialiseerd in het informatierecht en grondrechten.
Minke behaalde in 2015 en 2016 de masters Informatierecht en Internationaal Publiekrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar rechtenstudie volgde zij een bachelor psychologie en een extracurriculair Honoursprogramma aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Minke werkte na haar studie een aantal jaren voor de Rijksoverheid, onder meer bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast doceerde zij enige tijd het vak Fundamentele Rechten aan de Universiteit van Amsterdam.
Minke werkt sinds september 2019 bij bureau Brandeis.