Werkstudent Mededingingsrecht

Bas Braeken & Jade Versteeg
13 apr 2023

Het (Europees) mededingingsrecht is een dynamisch rechtsgebied waar met analytisch inzicht en kennis van de markt het juridisch kader op inventieve manier wordt toegepast. Ondernemingen kunnen worden geconfronteerd met handhavend optreden door de mededingingsautoriteiten of juist het mededingingsrecht inroepen om hun concurrentiepositie te proberen te verbeteren.

Het mededingingsteam van bureau Brandeis is actief over het gehele spectrum van het mededingingsrecht en aanpalende rechtsgebieden zoals staatssteun en consumentenrecht. De advocaten in ons team hebben daarnaast bijzondere expertise op het gebied van (economische) regulering (bijvoorbeeld ten aanzien van TMT, fintech, mobiliteit en digitale markten). Wij staan ondernemingen bij in onder meer kartelonderzoeken, fusietrajecten, staatssteun- en misbruikzaken en adviseren geregeld over samenwerkingen en distributie. Een significant deel van onze praktijk bestaat uit procederen, maar wij werken ook vaak samen met M&A-advocaten bij het verkrijgen van goedkeuring voor overname- en fusietrajecten. Wij vertegenwoordigen cliënten in administratieve procedures bij de ACM en de Europese Commissie, bestuursrechtelijke procedures bij de nationale en Europese rechter, en (follow-on en stand-alone) civiele zaken op basis van het mededingingsrecht.

Wij zijn momenteel op zoek naar een enthousiaste werkstudent die onze groeiende mededingingsrechtpraktijk komt versterken. Het werkstudentschap houdt in dat je (minimaal) twee dagen per week, gedurende zes tot twaalf maanden (of langer) samenwerkt binnen een betrokken team van advocaten. De werkzaamheden variëren van een inhoudelijk bijdrage leveren aan lopende zaken, marketing en knowhow tot praktische ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het indienen van processtukken. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan jurisprudentielunches en interne cursussen te volgen. Vanuit kantoor worden bovendien wekelijks borrels alsook sociale en sportieve activiteiten georganiseerd waar je welkom bent.

Ben jij (al bijna) bezig met je master en heb je al enige kennis van dan wel affiniteit met het mededingingsrecht? Wil jij naast je studie over een langere periode praktijkervaring opdoen? Solliciteer dan als werkstudent door een mail te sturen naar Bas Braeken en Jade Versteeg. Stuur ook je CV, cijferlijst, eventuele stagebeoordeling(en) en beknopte motivatie mee bij de sollicitatie. Wil je eerst meer weten over deze doorlopende vacature? Bel dan met Jade Versteeg, zij is te bereiken op het volgende telefoonnummer: 020 – 7606 505.

Naar
boven