Wesley Vader

Partner

Wesley Vader is partner bij bureau Brandeis op de sectie Corporate & Commercial litigation.

Wesley’s praktijk richt zich op beslechting van ondernemingsrechtelijke en commerciële geschillen. Hij adviseert en procedeert over onder meer (civiele) fraudezaken, (bestuurders)aansprakelijkheidszaken, aandeelhoudersgeschillen en contractuele disputen. Wesley is daarnaast betrokken bij diverse collectieve acties, in het bijzonder procedures over de afwikkeling van massaschade.

Wesley heeft zijn studie Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2007 afgerond. Tijdens zijn studie heeft hij ook in Canada aan de University of Western Ontario gestudeerd. In 2013 heeft Wesley de postacademische specialisatieopleiding Onderneming en Aansprakelijkheid aan de Grotius Academie cum laude afgerond.

Wesley is sinds 2007 advocaat. Hij is destijds begonnen bij het kantoor dat nu Eversheds heet. Vanaf 2010 is Wesley werkzaam geweest bij in de Litigation praktijk van Lexence en in 2019 heeft hij zich aangesloten bij bureau Brandeis.

Recente werkzaamheden:

  • Wesley is betrokken bij meerdere class actions. Zo is hij één van de advocaten van Stichting Diesel Emissions Justice. In die hoedanigheid is hij op dit moment in vijf collectieve acties in het sjoemeldieselschandaal betrokken tegen onder meer conglomeraten van autofabrikanten, waaronder Volkswagen, Mercedes, Fiat, Renault en Peugeot.
  • Wesley is advocaat in meerdere fraude gerelateerde kwesties. Zo procedeert hij over de ontvreemding van vertrouwelijke bedrijfsinformatie maar staat hij ook cliënten bij die zich als benadeelde partij in een strafzaak voegen en compensatie van schade als gevolg van fraude vorderen.
  • Wesley staat bestuurders (dga’s) bij in zowel civielrechtelijke procedures als enquêteprocedures voor de Ondernemingskamer.
  • Wesley treedt op in geschillen over onrechtmatige concurrentie.
  • Wesley behandelt procedures waarbij de uitleg van contracten centraal staat.
  • Wesley heeft ruime ervaring met bewijsbeslag, exhibitievorderingen en executiegeschillen.

Wesley geeft regelmatig (inhouse) cursussen op het gebied van onder meer bestuurdersaansprakelijkheid en het voorkomen en bestrijden van fraude. Hij publiceert ook met enige regelmaat, onder meer in het Tijdschrift voor de Ondernemingsrecht Praktijk (TOP) en het Maandblad voor Ondernemingsrecht (MvO).

Testimonials in Legal500:

  • ‘Louis Berger is a seasoned and knowledgeable lawyer and great to work with. Frank Peters and Wesley Vader stand out.’
  • ‘Wesley Vader is an excellent litigator. Very energetic and on the ball. We work together seamlessly.’
  • ‘Senior associate Wesley Vader has an outstanding knowledge of Dutch civil procedural law.’

 

 

 

Publicaties
 

Zorgplichten in de ondernemingsrechtpraktijk in TOP 2014/583.

Fraude in de ondernemingrechtpraktijk: drempels bij het nemen van verhaal in TOP 2016/346.

Profiteren van fraude: de glijdende schaal van onrechtmatig naar ongerechtvaardigd in TOP 2018/482.

Aansprakelijkheid wegens lichtvaardig enquêteverzoek in MvO 2023, nummer 1&2.

Meer artikelen Journal Wesley
Naar
boven