Joris Viellevoije

Advocaat

Joris Viellevoije is werkzaam als advocaat bij bureau Brandeis. Hij specialiseert zich in het oplossen van geschillen op het gebied van financieel recht.

Vanwege zijn affiniteit met FinTech zoals virtuele valuta (cryptocurrencies) en (innovatieve) betaaldienstverleners, volgde Joris de masterspecialisatie Financieel Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen met focus op de regulering van de financiƫle markt.

Naast zijn studie heeft Joris stage gelopen in de advocatuur en bij de toezichthouder. Joris heeft deelgenomen aan de Willem C. Vis Moot Court Competition, een jaarlijks gehouden internationale pleitwedstrijd op het gebied van arbitragerecht.

Ook heeft Joris het interdisciplinaire Honoursprogramma van de Radboud Universiteit gevolgd, was hij voorzitter van de studievereniging van de Radboud Honours Academy en studeerde hij in dat kader in China en India en ook in Santa Barbara.

Publicaties
 

Ontwikkelingen op de Nederlandse cryptomarkt: meer handhaving op komst? Peek, S.M. en Viellevoije, J.S. VAST 2023/P-010, maart 2023

Meer artikelen Journal Joris
Naar
boven