Fransje Brouwer

Senior Advocaat

Fransje is senior advocaat bij bureau Brandeis met ruim 10 jaar ervaring. Zij is werkzaam in de praktijk media, telecom en kansspelen.

Fransje heeft eerst van 2013 tot 2017 als advocaat op Curaçao gewerkt. In haar eerste jaren als advocaat heeft zij brede ervaring opgedaan in zowel het civiel- als bestuursrecht. Op verschillende rechtsgebieden, waaronder het aansprakelijkheidsrecht en contractenrecht, adviseerde Fransje aan en procedeerde zij voor cliënten uit onder meer het Caribisch gebied, Europa, Amerika en Azië.

Later kwam het accent te liggen op het bestuursprocesrecht. Voor de gerechten van Curaçao, Bonaire, Sint Maarten en Aruba procedeerde Fransje vaak namens de overheid en toezichthouders over uiteenlopende kwesties; van de bouw van ruimtelijke projecten tot vergunningverlening in de financiële sector en de uitleg van de (toen nog) relatief nieuwe Rijkswetgeving.

Sinds 1 juli 2019 is Fransje aan bureau Brandeis verbonden. De kennis en ervaring die zij inmiddels heeft opgedaan, gebruikt zij nu in haar werkzaamheden voor onder meer verschillende marktpartijen op gereguleerde markten.

Een groot onderdeel van de huidige werkzaamheden van Fransje is, naar aanleiding van de recente wetswijzigingen en dus nieuwe wetgeving in dit verband, het adviseren aan en procederen namens online kansspelaanbieders uit binnen- en buitenland. De bijzondere interesse van Fransje gaat hierbij uit naar de sport-gerelateerde onderwerpen op dit gebied, zoals sponsoring aan en andere vormen van reclame in relatie tot sportorganisaties en matchfixing. Hier heeft zij ook regelmatig over gepresenteerd, waaronder bij de KNVB.

Daarnaast adviseert Fransje startups van verschillende aard over contractrechtelijke kwesties.

In haar vrije tijd reist Fransje graag en is zij op het strand en in zee te vinden om te kitesurfen en golfsurfen. Ook doet zij graag yoga, waar zij in mei 2022 een teacher training in heeft afgerond.

Heb je een specifieke vraag of wil je een keer koffie drinken met Fransje, neem dan gerust contact met haar op.

Meer artikelen Journal Fransje
Naar
boven