Quote

Muziek

De muziekbranche staat niet stil. Al sinds de uitvinding van de grammofoon eind negentiende eeuw volgen de ontwikkelingen in de muziekbranche zich in een tamelijk vlot tempo op. En steeds beziet de muziekbranche de ontwikkelingen met argusogen. Ook nu. bureau Brandeis staat de verschillende spelers in de muziekbranche bij, van artiesten tot platenlabels en van multi channel networks tot distributeurs. Allemaal lopen ze tegen vraagstukken aan. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • Advisering over de invloed van de technologische ontwikkelingen op het verdienmodel, en hoe om te gaan met streamingdiensten zoals Spotify en Youtube;
  • Optreden tegen de schending van het auteursrecht op muziek door een inbreukmakende partij;
  • Moeilijkheden bij het afdragen en innen van (naburige) rechten, thuiskopievergoedingen en andere vergoedingen;
  • De ontwikkelingen in het auteurscontractenrecht en de gevolgen daarvan voor de in de markt gebruikelijke contracten.

Binnen de muziekbranche ontstaan geschillen die branche-specifiek zijn. Daarvoor zijn specifieke remedies beschikbaar die door de wetgever en de jurisprudentie in de afgelopen decennia zijn uitgekristalliseerd. De grootste kansen, bedreigingen en uitdagingen van de afgelopen jaren, komen van buiten de muziekbranche. Internettechnologie partijen zoals Apple, Google en Spotify hebben de markt voorgoed veranderd. Ook daarop wordt een antwoord gezocht. De advocaten van bureau Brandeis volgen de ontwikkelingen op de voet.

Wij begrijpen dat de muziekbranche specifieke kennis vereist. Onze cliënten opereren binnen een branche die allerlei rechtsgebieden doorkruist. Zo is niet alleen een diepgaande kennis van het auteursrecht vereist, maar ook van het distributie- en agentuurrecht. Mededinging beperkende afspraken kunnen altijd op de loer liggen, en belemmeren de vrije markt. Een goed advocaat beheerst al deze facetten van het recht. En voelt zich thuis in de zo specifieke dynamiek van de muziekbranche.

De advocaten van bureau Brandeis zijn absolute specialisten op het gebied van de muziek. Wij hebben een jarenlange ervaring in de branche. We zijn altijd op de hoogte van de ontwikkelingen. Door onze diepgaande kennis van het auteursrecht en het auteurscontractenrecht, kunnen wij op het scherpst van de snede adviseren. We procederen regelmatig in inbreukzaken. Als procesadvocaten pur sang kennen wij het procesrecht op ons duimpje. We zorgen ervoor dat de cliënt optimaal profiteert van de voor inbreukzaken zo kenmerkende regels voor de proceskostenvergoeding. We hebben als geen ander oog voor de belangen die op het spel staan, als geschillen ontstaan over muziek.Onze specialisten
Muziek

Naar
boven